Shtohen bankat që punësojnë robot

Një prej institucioneve që ka zgjedhur të përqafojë teknologjinë për të kursyer dhe rritur efikasitetin në shërbim të klientëve, është edhe “The Bank of New York Mellon Corp”. Kjo bankë njoftoi se ka...

Krijohet roboti për rastet e fatkeqësive

Teksa tërmetet po shembin qytete e ndërtesa të shumta, shkencëtarët shpresojnë se një brez i ri robotësh do të ofrojë mbështetje më të mirë teknike për ekipet e shpëtimit në të ardhmen. Robotët janë ...

Starship, roboti i cili ju sjell ushqimin në shtëpi

Kompania Just Eat ka bërë me dije planet e saj për transportimin e ushqimeve. Ajo do të përdorë automjete të automatizuara për të transportuar ushqimet e saj. Kompania ka një marrëveshje me Starship ...

Njihuni me robotin që lexon emocionet e njerëzve

  Pepper është roboti që mund të lexojë emocionet e njerëzve dhe që mund të bisedojë me ta. I gjatë afro 120 centimetër, duket si një fëmijë i vogël dhe është i aftë që të ndërveprojë në shumë f...

Roboti tani edhe si asistent shitje

Njerëzit në Japoni kanë mundësi të shohin shumë robotë human “Pepper”, në dyqane, dizajnuesit e të cilëve thonë se këta robotë mund të lexojnë dhe t’i përgjigjen humorit të përdoruesve të tyre. “Pepp...