Shkencëtarët zbulojnë teste që përcaktojnë autizmin

Shkencëtarët në Britani thonë se po zbulojnë një test të urinës dhe gjakut për të përcaktuar autizmin te fëmijët. Hulumtuesit e Universitetit të Warwick-ut thonë se testi mund të bëjë diagnostikim të...

Tre nevojat e njeriut..

Njeriu në jetë ka nevojë për 1 filxhan shkencë, 1 shishe kujdes, dhe 1 oqean durim… -Ismail Kadare

Shkencë: Energjia përmes fuzionit, falas deri në 2030

Prodhimi i energjisë nëpërmjet fuzionit ka qenë gjithnjë aspirata më e lartë e shkencës. Investues nga e gjithë bota besojnë se kjo do të jetë e ardhmja, me energji të prodhuar falas dhe që nuk dëmto...

Shkencë: Telefonat ‘smart’ kontrollojnë diabetin

Shkencëtarët kanë përdorur një smartfon për të kontrolluar aktivitetin e qelizave në trupin e një kafshe. Përzierja e biologjisë dhe teknologjisë  është përdorur për të kontrolluar nivelin e sheqerit...

Shkencë: Zbulohen antiobiotikë në larvat e mizave

Me afrimin e sezonit veror dhe rritjes së temperaturave vihet re shtimi i mizave të bezdisshme, të cilat vazhdimisht përpiqen që të bien në ushqimin tuaj. Shumica e  njerëzve mendojnë se mizat janë p...

Zbulohen neuronet që përcaktojnë perceptimin e kohës

  Koha duket sikur kalon shumë shpejt kur kënaqemi dhe ngadalësohet kur jemi të mërzitur. Duket sikur shkenca sëfundmi i ka gjetur një shpjegim kësaj. Në një studim të zhvulluar tek minjtë të publiku...