Shkencëtarët indian krijojnë materialin më të hollë në botë

Shkencëtarët indian kanë krijuar materiali më të hollë në botë, duke qenë 100 000 herë më e ngushtë se një fletë letre.

Ky material mund të përdoret për bateri dhe shtresa të gjeneratës së ardhshme të cilat thithin rrezet ultravjollcë.

Materiali i ri është një nanometër në trashësi. Për të vënë madhësinë e saj në perspektivë, një qime njerëzore është rreth 80.000 nanometra e gjerë, ndërsa diametri i përafërt i ADN-së njerëzor është 2.5 nanometra.

Ajo u krijua nga hulumtuesit në Institutin Indian të Teknologjisë Gandhinagar, duke përdorur diboride të magnezit, një përbërje prej bori.

Pin It