Prindërit e përkushtuar kanë këto cilësi

Natyra prindërore është e tillë që gjithmonë tregohet shumë mbrojtëse ndaj fëmijëve. Por, duke e tepruar me kujdesin ndaj fëmijëve, mund t’i shkaktoni atij pasoja psikologjike të përhershme. Është te...

Balancoje mirë peshoren e zemrës…

Ashtu si hija e shkopit të shtrembër nuk do të jetë e drejtë, ashtu edhe sjelljet e dikujt që nuk e ka balancuar mirë peshoren e zemrës, nuk mund të jenë të drejta…

10 sjelljet shembullore të japonezëve

Me siguri keni dëgjuar të flitet shumë për edukatën që i karakerizon japonezët dhe në të vërtetë kështu është. Ata jo vetëm që janë të edukuar, por për shkak të kulturës që kanë zotërojnë një lloj sj...

Lehtësoni dhimbjen e barkut fëmijës tuaj kështu

Dhimbja e barkut tek foshnjat shpesh mund të përkufizohet si e pashpjegueshme. Simptomat e dhimbjes së barkut përfshijnë të qara, sjellje tekanjoze apo në rastet më të rënda, të vjella dhe temperatur...

Japoni, veçoritë e një sistemi arsimor unik

Populli japonez është i njohur për inteligjencën, shëndetin e fortë dhe edukatën. Por pse ky komb është kaq i veçantë dhe i ndryshëm nga pjesa tjetër e botës? Përgjigja qëndron tek sistemi i tyre ars...

Arti, shoqëria dhe dija përmirësojnë kujtesën

Sjelljet dhe aktiviteti ditor ndikojnë në mënyrën se si punon kujtesa jonë. Ekspertët e psikologjisë sugjerojnë aktivitetet artistike dhe mësimin e gjërave të reja si mënyrat e duhura për forcimin e ...

Fakte interesante për lotët

  Lotët janë simbol i zbrazjes emocionale, pra anës shpirtërore .Por nuk është vetëm kjo, lotët shërbejnë për të ruajtur lagështinë e kokërdhokut të syrit, përmbajnë proteina dhe substancave të ...