PE, Kukan: Trepça të zgjidhet me dialog

Çështja e Trepçës është shumë e rëndësishme dhe duhet zgjidhur përmes dialogut ndërmjet Beogradit e Prishtinës. Shefi i delegacionit të Parlamentit Evropian për marrëdhëniet me Serbinë, Eduard Kukan,...

Trepça, replikat Rama – Vuçiç në Forumin e Sigurisë

Kryeministri i Shqipërisë Edi Rama dhe ai i Serbisë Aleksandër Vuçiç kanë shkëmbyer disa replica gjatë Forumit të Sigurisë për “të ardhmen e marrëdhënieve shqiptaro-serbe”. Mes çështjeve që ngjallën ...

Kosovë, shtetëzohet miniera e Trepçës

Kuvendi i Kosovës miratoi në orët e para të ditës së shtunë ligjin për shtetëzimin e minierës së Trepçës. Ligji bën aksionerë të Trepcës qeverinë e Kosovës në masën 80% dhe punëtorët me 20%. Pas disk...

Trepça, në pritje të statusit

Statusi i pazgjidhur i “Trepçës” ka bërë që viti 2015 të jetë vit i rëndë, vit i pamundësisë për progres zhvillimor, ka thënë drejtori i “Trepçës”, Ahmet Tmava, duke folur për të arriturat dhe vështi...