10 gabimet që nuk duhet t’i bëni me iPhone

BERLIN, GERMANY - SEPTEMBER 19:  A shopper ltries out the new Apple iPhone 6 at the Apple Store on the first day of sales of the new phone in Germany on September 19, 2014 in Berlin, Germany. Hundreds of people had waited in a line that went around the block through the night in order to be among the first people to buy the new smartphone, which comes in two versions: the Apple iPhone 6 and the somewhat larger Apple iPhone 6 Plus.  (Photo by Sean Gallup/Getty Images)

Në përdorimin e telefonave ndodh që mund të bëjmë edhe gabime. Më poshtë do të lexoni disa këshilla mbi gabimet që nuk duhet t’i bëni me iPhone-nin tuaj.

1.Nuk e fikni asnjëherë

Ju duhet ta fikni i-Phone-n tuaj të paktën një herë në javë, pasi nëse e bëni më tepër bateria e tij do të konsumohet. Lëreni atë të shkarkohet plotësisht dhe më pas karikojeni në maksimum.

2.Lini WiFi-n dhe Bluetooth-in ndezur gjatë gjithë kohës

Kur iPhone juaj ka WiFi dhe Bluetooth ndezur dhe ju nuk jeni duke përdorur asnjërin prej tyre, kjo është vetëm një humbje e energjisë. Lërini të fikur, dhe ndizini vetëm kur ju nevojiten

3.E përdorni jashtë në temperatura ekstreme

iPhone juaj nuk është bërë për të përballuar temperatura shumë të nxehta ose shumë të ftohtë, 0 ° C ose 35 ° C. Këto kushte mund të konsumojnë baterinë apo ta fikin pajisjen tuaj.

4.Aktivizoni njoftimet për çdo aplikim

Studiuesit zbuluan se edhe njoftimet mund të shkatërrojë përqendrimin tuaj si dhe baterinë e telefonit. Shkoni te Settings> Notifications dhe zgjidhni këtë opsion vetëm për aplikacionet e rëndësishme.

5.Karikimi ose shkarkimi plotësisht i baterisë

Bateria me litium-jon, e cila përdoret në iPhone, punon më mirë është ngarkuar në mes të 50 dhe 80 %

6.Përdorni një karikues që nuk është i markës “Apple”

Ngarkuesi “Apple” mund të jetë i shtrenjtë, por me vlerë. Duke përdorur ngarkues të tjerë mund të dëmtoni telefonin tuaj dhe ju e dini që ngarkues të rremë kanë shkaktuar zjarre dhe shpërthime.

7.Nuk e pastroni

“Apple” rekomandon të përdorni një leckë të butë për të pastruar pajisjen tuaj, veçanërisht pranë vendit ku vendoset ngarkuesi.

8.Nuk e mbroni me një fjalëkalim

Gjysma e përdoruesve të iPhone nuk i mbrojnë telefonat duke vendosur një fjalëkalim. Nëse ju nuk keni një fjalëkalim në iPhone-n tuaj që mund të vidhet, atëherë identiteti tuaj dhe të dhënat tuaja personale vihen në dispozicion të vjedhësve. Kjo është një mënyrë e thjeshtë për të mbrojtur privatësinë tuaj.

9.Aktivizoni shërbime të vendndodhjes për të gjitha aplikacionet

Shkoni tek Settings> Privacy> Location Services për të çaktivizuar funksionin, ose për ta kthyer atë për të gjitha aplikimet për të cilat nuk është e domosdoshme. Bateria juaj do të t’ju falënderojë.

10.Flini me të gjatë natës kur është në karikim

Karikimi i iPhone-t tuaj, ndërsa flini mund të jetë i përshtatshëm, por kjo nuk është një ide e mirë. Ka shumë debate për këtë çështje, por shumë thonë se mbajtja e iPhone-t tuaj në zyrë, pasi ai është ngarkuar plotësisht me kalimin e kohës mund ta dëmtojë baterinë.

 

Pin It