Ushqimin mund ta ruani të ngrirë në frigorifer, por ka mundësi që ta ndryshojë shijen pas afatit të shënuar të skadimit.
Më shumë kujdes kërkojnë produktet e qumështit dhe të mishit, ndërsa produktet në kavanoz nuk do të prishen aq shpejt nëse i mbyllni mirëAf.
Më poshtë do të gjeni një listë që tregon jetëgjatësinë e disa ushqimeve.
- Supa:3-4 ditë në frigorifer, 2-3 muaj në ngrirje ;
- Mishi i zier:3-4 ditë në frigorifer, 2-3 muaj në ngrirje;
- Pula e zier: 3-4 ditë në frigorifer, 4 muaj në ngrirje;
- Mishi i pagatuar i qengjit: 3-4 ditë në frigorifer, 6-9 muaj në ngrirje;
- Mishi i pagatuar i pulës: 1-2 ditë në frigorifer, 9 muaj në ngrirje;
- Nëse përcaktoheni vetëm për ngrirje , afati i qëndrueshmërisë së disa ushqimeve është si në vijim:
- Buka dhe ëmbëlsirat:3 muaj;
- Proshuta e zier:1-2 muaj;
- Gjalpi: 6-9 muaj;
- Bërxolla e pagatuar: 4-6 muaj;
• Bifteku i pagatuar: 6-12 muaj;
• Akullorja: 2 muaj;
• Guaskat: 3-6 muaj;
• Pemët: 6-12 muaj.