Bulevardi i ri, banoret përplasen me IKMT për shembjen e banesave

FOTO-3

Bulevardi i ri, banoret përplasen me IKMT për shembjen e banesave

 

E ndërsa bashkia e kryeqytetit është e bindur për të vazhduar për ndërtimin e bulevardit të ri, banorët të cilët preken nga ky projekt vijojnë protestat. Ditën e sotëm Banorët të cilëve do tu shemben shtëpitë kanë dalë sërish në protestë duke u vënë një pritë me orenditë shtëpiake mjeteve te Inspektoratit Kombëtarë të Mbrojtjes së Territorit, me qëllim pengimin e shembjes së banesave të tyre.

Banorët ankohen se bashkia nuk ka bërë shpronësimin në bazë të çmimit të tregut, ndërsa shtojnë se ende nuk kanë marrë asnjë dëmshpërblim. Në momentin e përplasjes së banorëve me punonjësit e IKMT dhe të Inspektoratit Ndërtimor të Tiranës njëra nga banoret ka humbur ndjenjat.

Në protestën e ditës së djeshme banorët bënë një kërkesë të re ndaj bashkisë së kryeqytetit. Ata kërkuan ndërtimin e një pallati ku ata të strehohen në të kundërt nuk do të lirojnë banesat e tyre.

Prishja e këtyre godinave bëhet për ti hapur rrugë projektit për ndërtimin e bulevardit të ri në zonën e ish-stacionit të trenit.

Ndërkohë duke marrë shkasë nga protestat bashkia e Tiranës ka bërë me dije se për shpronësimet është mbështetur në një vendim të datës 5.9.2013

“Bashkia e Tiranës është e gatshme të ndihmojë të gjitha familjet në fjalë dhe të ofrojë zgjidhje brenda hapësirave ligjore, por nga ana tjetër bëjmë me dije se shpronësimi për interes publik, të pronarëve dhe poseduesve të pasurive të paluajtshme, pronë private, që preken nga zbatimi i projektit “Bulevardi verior dhe rehabilitimi i lumit të Tiranës”, është bërë me vendim të Këshillit të Ministrave nr. 752, datë 5.9.2013”.

Ne lidhje me ketë tabela e mëposhtëmve tregon se si është bërë dëmshpërblimi i qytetarëve të dëmtuar.

Nr. Sipas E-mailit Emri sipas VKM 752 Kodi ne Harte Nr. Pasurie Trualli Sip. Trualli Cmimi per m2 Vlera e Truallit Vlera e Objektit Shuma Totale
1 Naime Alia P7                        2,011,684  
2 Fatmira Alia P8                        7,677,864  
  Qemal Alla   7/75          47.5     26,137                1,241,508               10,931,056
3 Gjergj Hysa 4_2                        3,172,546  
  Gjergji Hyso, Piro, Sofia Prifti   7/83.        215.8     26,137                5,640,365                  8,812,911
4 Muharrem Tali 7_1                        1,707,461                1,707,461
5 Skender Kellici 7_2 7/82.        137.0     26,137                3,580,769                2,413,546                5,994,315
6 Familja Dervishi 1 P 9                        1,846,930  
7 Familja Dervishi 2 P 9_1                        1,521,966  
8 Familja Dervishi 3 6                        1,423,173  
  B.P Dervishi + Abaz Domi   7/77          85.0 26137                2,221,645                  7,013,714
9 Shkelqim Ballanca 5                           329,204                   329,204
10 Shaban Tresa 8                           787,165                   787,165
11 Shpend / Adem Sukaj P10 7/315        221.0     26,137                5,776,277             15,937,622             21,713,899
12 Habib dhe Shkelqim Ballanca 4_1                        2,519,410                2,519,410
  Agim, Lindita Daja   7/85.          24.8 26137                   648,198                               –                     648,198
  Selim Stafa   7/144          15.0 26137                   392,055                               –                     392,055
 60,849,386.7
  Pronare vetem me Truall
  Pronare me truall dhe Objekt
  Pronare vetem me Objekt
  Pronare qe kane emra ndryshe tek lista e objekteve dhe ndryshe tek lista e Trojeve
 
Pin It