14859498_1240686949338398_437053280_o

LIBRI DHE KULTURA – “Libri si mirësi”

Në këtë takim patëm mundësi të trajtonim librin si mjet informimi për një masë të madhe lexuesish , përfshirë dhe studentet. E ftuara, Roza Hysuka na prezanton libralinë e saj hapur pranë Fakultetit ...
850x636_69_teatri-shqiptar-shkup-41476533432

LIBRI DHE KULTURA – TEATRI

” Ne shkojmë në teatër për t’u bërë më të mirë” . Në këtë takim patën kënaqësinë të kishim të ftuar Dr. Erenestina Halili, padagoge te fakulteti i Historisë dhe Filolgjisë. Ndër të ...
14796161_10206729094777463_1204798398_o

Spektrum Jetësor – Kafeja Si Kulturë

spektrum-jetesor-kafeja-si-kulture Kafeja është ndoshta pija më e dashur për shumicën prej nesh, jo vetëm për shijen që ka por më tepër për karakterin social që ajo përmban. Si u përhapën kafenetë në...
Kasëm Trebeshina (b. 1926), Albanian writer

LIBRI DHE KULTURA – KASEM TREBESHINA

E ftuar në studio pedagogia e Letërsisë në UT, Anila Mullahi në bisedë për shkrimtarin Kasem Trebeshina. Trebeshina është një nga ata shkrimtarë që lexohet dhe pëlqehet, si një urë ndërlidhëse mes tr...
zk1a6818

SPEKTRUM SPORT – 17 TETOR 2016

Në studio me dy të ftuarit tanë, analistë dhe njohës mjaft të mirë të futbollit, Eni Kokalari dhe Artol Omeri. Rezultate, analiza, diskutime dhe të rejat më të fundit nga bota e sportit. Kampionatet ...
zk1a6809

Spektrum Jetësor – Edukimi i vajzave

Edukimi i vajzave mbart një rëndësi tejet të veçantë për vetë faktin se mbartin shumë role. Në këtë kontekst rol kryesor ka shembulli i mirë që duhet të ofrohet në familje si mënyra më e mirë për të ...