Një smartphone vetëm për rrjetet sociale

Alcatel sjell smartphone-in e ri, pjesë të serisë së IDOL, në konferencën e Berlinit. IDOL 5 është dizenjuar për “brezin e tanishëm” me një funksion App Cloner të ri që u jep mundësi përdoruesve të q...

10 pajisjet që nuk duhet t’ju mungojnë në makinë

Mirëmbajtja e zakonshme ose menaxhimi i emergjencave kur jemi me makinë  është i nevojshëm.  Ja pajisjet që duhen të mbahen me vete. Jeleku reflektues Vazhdojmë me ato që nuk janë të detyrueshme (pas...

Një lajm i mirë për shtresën e Ozonit

Për  vite më radhë një nga problemet kryesore të ambientalistëve, shkencëtarëve e jo vetëm, ka qenë zgjerimi i vrimës së Ozonit. Më në fund vjen një lajm i mirë në lidhje me të. Shkencëtarët besojnë ...

Kur sozia jote është një vepër arti

Po ta shikoje të ngjashmin tënd në një vepër arti a nuk do gezoheshe shumë ? Në një seri fotosh të mbledhura nga BoredPanda, mjaft njerëz kanë postuar foto të tyre së bashku me sozinë që në këtë rast...

Studim: Ja pse u vendosen emra njerëzish uraganeve

Uraganët janë dukuri natyrore që po ndodhin shume shpesh kohët e fundit. Natyrshëm mund t’ju kenë tërhequr vëmendjen emrat e tyre . Uraganët me emra femërorë janë më vdekjeprurës sesa stuhitë q...

Lakër si kjo nuk ju kanë zënë sytë..

Bryan Calder nga Angusi i Skocisë  ka kultivuar një lakër me diametër prej një metër e gjysmë. Megjithëse kishte shfrytëzuar një farë të zakonshme, lakra është rritur 50 herë sa një lakër normale, “M...

Kina do të ndalojë prodhimin e makinave me naftë

Pas Britanisë dhe Francës, edhe Kina planifikon të ndalojë prodhimin dhe shitjen e automjeteve me naftë. Zv.ministri kinez i Industrisë njoftoi se Kina, tregu më i madh i automobilëve në botë ka nisu...