Kanionet e Nivicës, bukuria e pazbuluar në Kurvelesh

Një ekip profesionistësh ndërkombëtarë ishin të ftuar për të eksploruar thellësitë e Kanioneve të Nivicës, një prej vendeve ende të panjohura në qarqet alpinistike europiane. Për 10 ditë alpinistët n...

Ndërtohen pemët smart me Wi-Fi dhe bateri pa limit

Teknologjia nuk ka të ndalur në Dubai, këtë rradhë janë ndërtuar pemët elektrike dhe kanë një funksion që e duam të gjithë. Ato janë zgjidhja për celularin sa herë që i ka mbaruar bateria dhe në rast...

SkyAlert, aplikacioni për tërmetet në Meksikë

Që prej goditjes së Meksikës nga dy tërmete të fuqishme në muajin tetor, të cilat morën më shumë se 460 jetë njerëzish, një “start up” paralajmërimi i quajtur “SkyAlert” i ka dyfishuar përdoruesit e ...

Ndërtohet ura më e gjatë në botë

Ura më e gjatë në botë e ndërtuar në det në Kinë është afër përfundimit. Ura 55 km e gjatë lidh Hong Kongun, Makaun dhe Zhuhai, tre nga qytetet më të rëndësishme të Kinës. Për ndërimin e saj janë inv...

Shija e bisedimit..

Pak njerëz dinë dhe ndjejnë shijen e bisedimit, për të cilin duhet më parë të jemi tolerantë, pa këmbëngulje, të matur dhe pa inat. -Mit’hat Frashëri  

Bosnje-Hercegovina përgatit byrekun gjigand 650kg

Në qytetin Tuzlaci i cili ndodhet në pjesën qendrore të Bosnjë e Hercegovinë është përgatitur byreku 650 kg për të fituar titullin “Byreku më i madh në botë”. Për përgatitjet e byrekut me përmasa 6 m...