Libraria që ngjan si një tunel i pafund librash

Libraria e Yangzhou Zhongshuge ka dysheme të zezë reflektuese dhe rafte me hark për të dhënë përshtypjen e një tuneli të pafund me libra. Raftet arrijnë deri në tavan dhe falë pjesës reflektuese, rru...

Njihuni me emojit e reja që do të sjellë iPhone

Apple ka njoftuar se do të shtojë disa emoji të rinj në iOS. Të gjitha këto emoji do të jenë të disponueshme në iOS 11.1 për iPhone e iPad. Këto emoji janë pjesë e Unicode 10, që është lëshuar për he...

Çekja duarartë që ktheu fshatin në galeri arti

Anezka Kasparkova nga Republika Çeke e ka kthyer çdo shtëpi të fshatit në një galeri arti. Thuajse çdo shtëpi në fshatin e saj e ka mbuluar me lule të pikturuara. Ajo është ish-punëtore e bujqësisë, ...

Spektakël mahnitës i fluturave migruese në Kolorado

  Mbi shtetin amerikan të Colorados është identifikuar një masë gjigante fluturash në emigrim. Shkëncëtarët në Shërbimin Kombëtar të Motit në SHBA, fillimisht e ngatërruan pamjen portokalli të r...

Shqiptari hap një ‘muze’ çokollate në Uashington

Shumë pranë Shtëpisë së Bardhë, në Uashington, Gjergj Dollani ka hapur një kafe butik çokollate. “Cafe Chocolat” është një muze në miniaturë çokollatash. Por, përveç shitjes së çokollatave, Dollani p...

7 zakonet e padëgjuara të kulturës japoneze

Kultura japoneze ka një sër zakonesh që mund të na habisin. Disa mund të na pëlqejnë, disa jo, disa janë të rralla dhe disa nuk janë aq interesante sa të mund t’i importojmë në kulturën tonë. Përpikm...

Mësoni sekretet e kartave bankare

Kartat bankare janë një nga mjetet më të rëndësishme për të paguar faturat, ushqimin, ose për të transferuar para tek të tjerët. Megjithatë, ka disa gjëra në lidhje me kartat bankare që ne kurrë nuk ...

Makineria që hekuros 12 rroba njëherësh për 3 minuta

Për shumë femra, hekurosja e rrobave është një nga gjërat më të bezdisshme.Dy shkencëtarë kanë menduar për to duke krijuar një makineri, e cila do i ndihmojë duke i hequr një barrë nga punët e shtëpi...