Në Danimarkë studentët paguhen!

Të ndjekësh studimet e larta në Danimarkë jo vetëm që është pa taksa e kosto të tjera, por edhe shpërblehet. Qeveria daneze paguan me 1 mijë dollarë në muaj çdo student, që jeton e studion larg vendl...

Një 70 katësh prej druri!

Kompania japoneze “Sumitomo Forestry” do të ndërtojë ndërtesën 70-katëshe do të bëhet prej 90 për qind prej druri. Sipas kompanisë, kulla e gjatë 350 metra, e quajtur W350, do të përfshij...

Tributë Bajau, njerëzit që jetojnë në ujë

Tribuja Bajau përbëhet nga njerëz të cilët e kalojnë të gjithë jetën e tyre në ujë. Ata jetojnë në brigjet e Borneos, pranë Malajzisë, por i kanë prerë të gjitha lidhjet me tokën, duke preferuar oqea...

Qëllim kolektiv, i gjithë fshati në dietë!

Një fshat në Spanjën veriperëndimore ka nisur një iniciativë të shëndetshme duke synuar që 39.426 banorë të humbin 100 mijë kg brenda dy viteve. Një dietë e shëndetshme, ushtrime të rregullta dhe kon...

Kufiri më i shkurtër në botë, vetëm 85 metra

Kufiri më i shkurtër në botë është ai që ndan Penon de Velez de la Gomera, Spanjë nga Maroku. Është vetëm 85 metra. Deri në vitin 1934 ishte një ishull, por një stuhi e fortë mbushi me rërë hapsirën ...

Konstancë, liqeni që nuk i përket askujt

Liqeni Konstancë nuk i përket zyrtarisht askujt. I pozicionuar mes Zvicrës, Gjermanisë dhe Austrisë, në të vërtetë kufijtë e çdo vendi shkojnë deri tek brigjet e liqenit dhe kurrë nuk është vendosur ...