Çfarë tregojnë etiketat tek frutat dhe perimet?

decoding-produce-stickers-hidden-meaning-behind-fruit-vegetable-labels-w1456

Perime dhe fruta pothuajse blemë çdo ditë. Ne mendojmë që ato janë të sigurta duke anashkaluar shpeshherë edhe etiketën që ato përmbajnë. Por në lidhje me to duhet të dini disa gjëra.

Nëse numri i etiketës tek perimet apo frutat fillon me 3 ose 4 kjo do të thotë që prodhimi është i kultivuar në gjysmën e dytë të shek 20-të dhe për këtë produkt janë përdorur plehra artificial.

Ndërsa në rastet që etiketa përmban një kod 5-shifror që fillon me numrin 9, prodhimi është i kultivuar në mënyrë tradicionale për shumë vite dhe këto janë të njohura si produkte organike. Në këtë produkt nuk janë përdorur pesticide apo plehra të ndryshëm.

Ato produkte që kanë shifrat pesëshifrore e fillojnë me numrin 8 janë prodhimet e ndryshuara gjenetikisht.

Pin It