Cili është kuptimi i shkronjës “i” tek iPhone?

 

Apple CEO Steve Jobs holds up the new iPhone during his keynote address at MacWorld Conference & Expo in San Francisco, Tuesday, Jan. 9, 2007. (AP Photo/Paul Sakuma)

A e keni menduar se çfarë simbolizon ”i-ja” e iPhone ? Shkronja, “i” në fillim të iPhone është një nga simbolet përkufizuese të gjigandit të teknologjisë “Apple”. Zakonisht i referohet “internetit”, por jo tërësisht dhe historia sesi mbërriti deri këtu është pak më e komplikuar.

U lançua  në të njëjtën kohë kur interneti filloi të përhapej dhe ishte epiqendra e reklamave për kompjuter. Por kjo është shumë larg nga kuptimi i shkronjës “i”, tha Jobs në atë kohë.

Gjatë prezantimit, ai dha disa alternativa të tjera të cilat kjo shkronjë ka si domethënie, siç janë, internet, individual, instruksion, informim, inspirim.

Apple vijoi ta përdorte këtë shkronjë thuajse në të gjitha produktet e tij. Software iTools dhe hardware, përfshirë iPod, mbajnë të gjithë shkronjën identifikuese “i” .

 

Pin It