Kalldrëmi i Gjikandit në Irlandë i bërë nga ‘dora e njeriut’

Kalldrëmi i Gjikandit është një nga perlat gjeologjike të Irlandës. Në pamje të parë duket e bërë nga dora e njeriut, por në fakt këto kalldreme janë formuar nga ndikimi i aktivitetit të forte vullkanik.

Pellgjet e llavës u krijuan nga kontakti me gurin gëlqeror dhe pasi ajo ishte ftohur pellgjet ishin plasaritur duke krijuar mbi 40 000 shtylla gjashtëkëndore.

kalldremi-i-gjigantit4-1024x768

kalldremi-i-gjigantit1

kalldremi-i-gjigantit10-1024x678

kalldremi-i-gjigantit7-1024x640

kalldremi-i-gjigantit6-1024x683

kalldremi-i-gjigantit17-1024x768

kalldremi-i-gjigantit11-1024x768-1

kalldremi-i-gjigantit20-1024x576

Pin It