LIBRI & KULTURA – LIGJËRIMI NACIONALIST

https://soundcloud.com/spektrum-group/libri-kultura-ligjerimi-nacionalist

LIBRI & KULTURA – LIGJËRIMI NACIONALIST (26.1.2016)

Në këtë emision flitet për të ashtuquajturin ligjërim nacionalist në Shqipëri. Temë kjo e marrë nga libri me po të njëjtin titull të studiuesit Enis Sulstarova.
Kur është shfaqur ai për herë të parë, si është shfaqur, si është transformuar më vonë, si është përfaqësuar në kohë të ndryshme e deri më sot dhe kush ka qenë nevoja e përdorimit të një ligjërimi të tillë. Që domethënë se sa i shërben ai realiteteve të ndryshme të shoqërisë.
Rolin që luan ky ligjërim në sfera të ndryshme të jetës si në politikë, kulturë, art, histori, letërsi etj..
Për të folur për këto çështje i ftuar në studio, autori i librit “Ligjërimi nacionalist në Shqipëri”, studiuesi Z. Enis Sulstarova.

Pin It