LIBRI & KULTURA – SHOQERIA E SPEKTAKLIT

LIBRI & KULTURA – SHOQERIA E SPEKTAKLIT (8.12.2015)

Në këtë emision flitet për të ashtuquajturën shoqëri e spektaklit. Shoqëri në të cilën jeta është shndërruar në spektakël. Ku çdo gjë, që nga shfaqja më e thjeshtë, që nga veprimtaria më e vogël e deri te ato më të ndërlikuarat është shndërruar në spektakël, në shfaqje, pra vetëm dukje, vetëm stisje.
Si shfaqet spektakli, format e ndryshme që e përfaqësojnë atë, rolin e medias, të ekonomisë dhe të politikës në spektakël. Raportet që ka kultura me spektaklin dhe a është ndikuar ajo nga spektakli. Për të folur për këto çështje i ftuar në studio Z. Eno SHKËMBI, specialist i medies dhe i komunikimit.

 

 

Pin It