Përbërësit:
Karrota
Kastravec
Rrepa
Vaj ulliri
Fileto peshku
Panine
Majonezë
Salcë ketchap
Majdanoz
Kripë
Piper
Përgatitja:
Qërojmë dhe i grijmë hollë karrotat, kastravecin dhe rrepat. I hedhim në një pjatë qelqi dhe shtojmë vajin e ullirit dhe kripën duke i përzier. Marinojmë peshkun me vaj, kripë dhe piper. E vendosin në zgarë për t’u pjekur, ose në tigan. Ndërkohë që peshku piqet, merrni paninet dhe pasi i keni prerë, mund t’u jepni një pjekje në zgarë, ose t’i thekni në tostierë.
Në një tas të vogël hidhni majonezën dhe shtojini salcën e ketchapit. Hiqni nga zgara ose tigani peshkun, tashmë të pjekur. Thekim bukën dhe e lyejmë me salcën e përgatitur dhe i shtrojmë sipër fileton e peshkut. Më pas vendosni perimet dhe sipas dëshirës mund t’i shtoni sanduiçit tuaj majdanoz.