Frutat dhe perimet që duhen konsumuar sipas stinës

Frutat janë pa dyshim prej produkteve më të shëndetshme  ushqimore në çdo periudhë të vitit. Megjithatë ekspertët këshillojnë, që çdo frut të konsumohet në stinën e tij. Më poshtë do t’ju paraqesim p...

7 ushqimet që heqin stresin

Gjendja e stresit është një situatë e pashmagshme ndonjëherë. Përpiqemi me metoda të ndryshme për ta larguar, por kemi harruar që dhe ushqimet ndikojnë vërtëtë shumë. Për t’u qetësuar nga kjo g...

Panxhari i kuq, perim dhe pije plot vlera

Panxhari është një nga perimet më të shëndetshme në botë, është i pasur me Vitaminë C. Ai përmban vitaminë A, hekur, kalcium, acid folik dhe janë gjithashtu një burim i mirë i potasiumit, magnezit dh...

Ushqimet me pak kalori e shumë vitamina

Këto janë superushqimet e shëndetshme, që kanë një rol shumë të rëndësishëm në organizëm. Veçanërisht përpara stinës së dimrit, ku teksa temperaturat ulen dhe dita shkurtohet, shtohet edhe oreksi ynë...

Si t’i bindni fëmijët të hanë më shumë perime

Marrëdhënia e fëmijëve me perimet në vaktet e ushqyerjes së tyre për disa është me përfundim të lumtur e për disa të tjerë “luftë pa armëpushim”. “Përfundoje pjatën dhe mos le asgjë në të...

Si të dobësoheni shëndetshëm?

Ushqimet që konsumojmë nga njëra anë na shtojnë në peshë dhe nga ana tjetër na japin mundësi për t’u dobësuar . Universiteti i Harvardit ka përpiluar një listë me ushqimet që ndihmojnë më shumë për t...