Simbolika e mbajtjes së orës në dorën e majtë

 

Pjesa më e madhe e njerëzve e mbajnë orën në dorën e majtë, dhe shumica e tyre nuk e dinë historinë e kësaj simbolike.

Vënia e orës në dorën e majtë i’u mundëson personave që e kanë dominuese dorën e djathtë të manovrojnë më lehtë me aktivitetet e tyre.

Pra, nëse në përditshmërinë tuaj përdorni më së shumti dorën e djathtë, e keni më të thjeshtë ta shikoni orën në dorën e majtë.

Në fakt, orët e dorës kanë filluar të bëhen të njohura rreth kohës së Luftës së Boerit.

Atëherë, ushtarët kishin arritur që orët e xhepit, me ndihmë të një rripi lëkure, t’i shndërronin në orë dore.

Ato përdoreshin nga zyrtarët e lartë për koordinimin e aktiviteteve ushtarake. Ato ishin edhe delikate dhe thyheshin me kehtësi.

Kështu, ushtarakët i vinin ato orë në dorën të cilën nuk e kishin dominuese, në mënyrë që të shmangnin dëmtimin e tyre.

Pin It