Studim: Gratë shtatzëna duhet t’i shmangin produktet kozmetike

 

pregnancy-quotes-hd-wallpaper-13-1024x685

Studiuesit thonë se gratë shtatzënë duhet të shmangin përdorimin e produkteve kozmetike. Kjo sepse produktet si deodorante, parfume, mund të ndikojnë në kujdesin e tyre si nëna.

Vetëm një ekspozim i ulët ndaj kimikatit BPS dëmton aftësinë e nënës për të plotësuar nevojat e fëmijës.

I njëjti eksperiment u bë edhe te minjtë dhe u zbuluan se një ekspozim i ulët ndaj BPS bëri që 10 përqind e bebeve minj të ngordhnin si pasojë e kujdesit të dobët të nënës.

Studimi që ngre shqetësimin se sjellja e nënës ndikon në mbijetesën e fëmijës u realizua nga Universiteti i Massachuseys në Armhest.

Pin It