Studim: Njohja e dy gjuhëve të huaja ndikon edhe në shëndet

Language Master

Hulumtimet nga shkencëtarët e Italisë thonë se të qenit njohës i dy gjuhëve duket se ndihmon në shmangien e Alzheimerit.

Ata thonë se përdorimi i dy gjuhëve të ndryshime sjell efekte në tru të cilat e parandalojnë degjenerimin e neuroneve.

Për këtë konstatim, shkencëtarët kanë përdorur flurodeoksiglukozë dhe PET për të monitoruar metabolizmin e trurit dhe lidhjen nervore tek individët që vuajnë nga Alzheimeri.

Pin It