Peshku ton është një ushqim shumë i shëndetshëm e me vlera. Fakt jo i kënaqshëm eshtë niveli i lartë i mërkuri sepse i përthith nga uji dhe ushqimi, por kërkimet e reja kanë treguar se përpjekjet e kompanive të cilat merren me shitjen dhe konservimin e peshkut ton po pastrojnë Oqeanin Altlantik dhe pastrimi i oqeanit ndikon drejtëpërdrejtë në pastrimin e peshkut ton. Peshku ton pritet të kthehet në një ndër ushqimet më të sigurta në botë.
Ky fakt mbështetet dhe nga shkencëtarët e Universitetit të Stony Brook të cilët kanë bërë një studim në laboratorë duke krahasuar nivelet e mërkurit tek peshku ton nga viti 2004 deri në 2012.
Rezultatet treguan se niveli i mërkurit tek peshku ton në vitin 2012 ishte më i ulët sesa tek peshku ton i kapur 2004
Ky është një lajm i mirë dhe le të kuptohet se përpjekjet për të pastruar ujin dhe ajrin janë duke patur një ndikim pozitiv.
Megjithëse kjo nismë nuk e ndryshon fakti se peshku ton është një specie e cila është gjithnjë e më e rrallë.