Çfarë bukurish i premton besimi njeriut?

Çfarë bukurish i premton besimi njeriut? A ka dallime në gradët e të ndjerit të këtyre bukurive prej ndërgjegjes së njeriut? Deri më sot janë thënë shumë gjëra në lidhje me bukuritë që besimi i fal n...

Ka disa vende në botë që janë magjikë

Ka kaq shumë vende të mahnitshme në Tokë, të bëra nga njeriu dhe nga natyra, por disa prej tyre duken sikur janë aliene dhe nuk ekzistojnë. Për shembull, “Door to Hell” në Turkmenistan që është 69 me...

Në qytetin italian shtëpitë po shiten për 1 dollar

Në Ollolai të rajonit malor Barbagia të Sardenjës mund ta blesh një shtëpi për pak më shumë sesa një dollar. Arsyeja pse po shiten me këtë çmim është sepse janë të braktisura. Bukuria e zonës është e...

Gëzuar Xhumanë!

“Lehtësoni dhe mos vështirësoni! Përgëzoni dhe mos irritoni!” Xhuma të begatë!

Që e mira të vazhdojë…

Pasi u ul në tavolinë, bëri porosinë dhe menjëherë kamarieri i solli ushqimin që kishte porositur. Me të përfunduar, u ngrit qetë-qetë, mori faturën dhe futi dorën në xhep që të nxjerrë portofolin. P...

Ky park pyjor është me të vërtetë i mrekullueshëm

Ky është parku me bukuri të rrallë ku mund të  relaksuar duke larguar vëmendjen nga gjithçka. Arkitektët e Studio Dror do të transformojnë një hapësirë të gjelbër ekzistuese që ndodhet gjashtë milje ...

A duhet t’i thoni fëmijës tuaj se është i bukur?

New York Times sugjeroi se të qenurit i pandershëm me fëmijën rreth “mos të qenurit i bukur” (për të ose për veten), i dëmton ata. Duke një teori interesante, por është e vështirë të vihet në zbatim ...

E thjeshtë nga jashtë dhe shumë e bukur nga brenda

Shikoni këto foto që dëshmojnë se në një shtëpi e thjeshtë , mund të investohet për të patur një ambjent banimi shumë po shumë të këndshme. Kjo shtëpi në brigjet e Cornwall-it, në Britaninë e Madhe, ...