Tabloja e paqes…

Mbretit, një ditë i lindi një ide: Të shpallë një konkurs për pikturën më të bukur të paqes. Ai që do të pikturonte tablonë më të bukur me subjekt paqen, do i jepej një shpërblim i majmë. Piktorët ia...

6 mënyra për të rritur aftësitë tuaja të dëgjimit

Të gjithë jemi të tërhequr nga njerëzit që na bëjnë të ndihemi të veçantë dhe na dëgjojnë. Këtu janë disa mënyra për të rritur aftësitë tuaja të dëgjimit. 1. Dëgjoni me gjithë veten tuaj. Mbani konta...

Urtësi e butësi…

Kush posedon butësinë dhe urtësinë, ngado që të shkelë lëshon bukuri, e kujt i janë hequr këto dy veti kudo që të gjendet rri i vetmuar, nga kryelartësia dhe zemërimi s’i afrohet asnjëri. Butësia në ...

Një sunnet i harruar

Të kesh gjithmonë një buzëqeshje të këndshme, është prej gjërave që e shoqëruar gjithmonë Profetin tonë të nderuar, paqja qoftë mbi të. Është transmetuar prej Ibn Xhazit : “Unë nuk kam parë ask...

Buzëqeshja, motivi i një dite të re

Miq të ‘Spektrum Jetësor’ këtë javë ishim në bisedë me Prof.Asc.Dr Robert Citozi. Folëm për buzëqeshjen, optimizmin dhe rëndësinë e mendimit pozitiv. Këshilla, energji pozitive, mendime o...

Buzëqeshi përcaktimit të Zotit!

“Besimtari, sa herë që e kujton se nuk do të mund t’i ndodhë asgjë më shumë se ajo që i është përcaktuar prej Zotit, i shtohet besimi dhe i qetësohet zemra.” “Mos  prit lumtur...

Dy miq të vërtetë..

“Kur shpërndajnë dritën e tyre dy miq të vërtetë, atë hapësirë e mbulojnë rrezet më të ngrohta të shpirtit e zemrës… aty shkrihet çdo copëz e akullt, e bashkë me të edhe çdo lloj hije gri...

Nëse e bukur është edukata, ashtu je edhe ti!

“Tri gjëra nuk të kushtojnë asgjë: Buzëqeshja në fytyrën e vëllait, shpërndarja e selamit dhe fjala e bukur.” “Disa fjalë lëndojnë, por ndoshta edhe vrasin! Ki kujdes për fjalët e t...

Aktiviteti fizik, praktika e një jete cilësore

Në studion e ‘Spektrum Jetësor’ ishim me Prof.Asc.Dr Robert Citozi në Universitetin e Sporteve. Folëm për rëndësinë e aktivitetit fizik, për një jetë me shëndet të mirë, me energji, pozit...