Studim/ Filmat vizatimorë shtrembërojnë realitetin

Duke University, ka hedhur një këndvështrim ndryshe mbi filmat vizatimorë duke i konsideruar jo të përshtatshëm për tu ndjekur nga fëmijët. Sipas këtij studimi, filmat për fëmijë “e prezantojnë jetën...

Vendet përrallore që shfaqen në filma

Filmat më të mirë ofrojnë shpesh skena nga vende që duket sikur kanë dalë nga përrallat. Por këto pamje nuk janë thjesht rezultati i kameras dhe efekteve filmike. Ato ekzistojnë vërtet diku në tokë. ...

Netflix i vlefshëm edhe në Shqipëri

Netflix, një nga shërbimet më të mëdha të videotransmetimit në botë tashmë është edhe në Shqipëri. Vetë kompania bën të ditur nëpërmjet një njoftimi se do të jetë aktive edhe në 130 vende të tjera të...