Maturantët sot në provim, testohen për gjuhën shqipe

Pas provimit të gjuhës së huaj të mbajtur pak ditë më parë, maturantët do të testohen për provimin e dytë ditën e sotme, atë të gjuhës shqipe. Por provimet e Maturës Shtetërore, po zhvillohen nën mas...

Ndryshimet për maturantët e vitit 2019

Në vitin 2019 maturantët do të zhvillojnë vetëm 1 provim me zgjedhje, jo më 2, siç ka ndodhur që nga viti 2006, kur në sistemin e mesëm arsimor u aplikua për herë të parë testimi përmes parimit merit...

Udhëzimi i MAS, provimet e maturës brenda 20 ditëve

Ministria e Arsimit dhe Sportit ka bërë publike datat e provimit me detyrim dhe me zgjedhje të maturës 2016. Provimet do të nisin më 4 qershor dhe do të përfundojnë me 27 qershor. MAS ka miratuar udh...

MASH publikon programet e orientimit për maturantët

Ministria e Arsimit ka publikuar dje programet orientuese për të gjithë maturantët të cilët do i nënshtrohen provimeve me zgjedhje dhe atyre me detyrim. Do të jenë 9 grupe të lëndëve të cilat në vetv...