Një botë pa epidemi? OBSH: plotësisht e mundshme

Investimet strategjike në sistemet shëndetësore globale, së bashku me përmirësimin e parashikueshmërisë, gatishmërisë dhe aftësive për të reaguar,  mund të ndihmojnë misionin e Organizatës Botërore t...

OBSH: 6 milionë njerëz vdesin çdo vit nga duhanpirja

Çdo vit në botë vdesin gjashtë milionë persona nga duhanpirja, thënë ndryshe komplikimet shëndetësore që shkaktohen nga pirja e duhanit në çdo gjashtë sekonda marrin një jetë. Të dhënat e Organizatës...

OBSH: Mbroni fëmijët nga reklamat e ushqimeve të thata

Teknologjia ka bërë që reklamat e ushqimeve të thata të përhapen masivisht jo vetëm nëpër televizione, por edhe në mediat sociale. E kjo duket shqetësuese për Organizatën Botërore të Shëndetësisë. OB...

OBSH kërkon taksimin e pijeve me sheqer

Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH) u bëri thirrje qeverive për të taksuar pijet me sheqer, për të parandaluar obezitetin në botë. Në një raport të ri, agjencia e OKB-së raporton për “shifra ko...