Arsimi profesional apo i përgjithshëm?

https://soundcloud.com/spektrum-group/arsimi-profesional-apo-i-pergjithshem Tema: Arsimi profesional apo i përgjithshëm? I ftuar Armando Bala (New Vision) 96.4mhz, www.spektrum.al

Polonia, projekton aeroportin gjigant ndërkontinental

Polonia ka hedhur një hap të rëndësishëm në projektin e saj për të ndërtuar një aeroport gjigant që pritet të zëvendësojë, deri në vitin 2027, atë të Varshavës dhe t’i shërbejë gjithë Europës Qendror...

Projekti ‘Këpucët e autizmit’

Në emisionin ‘Spektrum Jetësor’ këtë javë folëm për autizmin dhe projektin “Këpucët e Autizmit”. Të ftuar ishin Imo Alikaj (terapiste),  Kalinë Zaka (terapiste) dhe Ibraldo Al...

Teknologji: Ura e parë e shtypur me printer 3D

Një park në Madrid duket paksa ndryshe me urën e shtypur me printer 3D. Bëhet fjalë për një urë me gjatësinë 12 metra dhe gjerësi prej 1,75 metrash dhe përbëhet nga 8 pjesë. Ura është mbi një lumë të...

DROP, eko-hoteli i lëvizshëm

Kompania in-Tenta ka projektuar hotelin e lëvizshëm DROP që të vendoset në ambiente dhe terrene të ndryshme në natyrë. Hoteli është një konstruksion prej çeliku dhe druri, i cili montohet në atë mëny...

Reduktimi i qeseve plastike, nuk do të jepen më falas

Qeset plastike në markete e pika shitjesh nuk do të jepen më falas, por do të shiten bashkëe me produktet. Qëllimi i kësaj mase është reduktimi i përsorimit të qeseve plastike për të mbrojtur shëndet...