Smartphone, në rritje shitja e telefonave të përdorur

Smartphon-ët gjithnjë e më shumë po shiten të përdorur. Sipas analistëve të Counterpoint, shkruan Wall Street Journal, në botë një në dhjetë celularë është i “ripërdorur”, dhe cikli i jetës së pajisj...

A është Apple kompania më e mirë në teknologji?

Industria e telefonisë celulare ka arritur në një fazë shumë të rëndësishme së bashku me teknologjinë inovative duke kërkuar të sjellë gjëra të reja në treg. Në epokën e smartphonëve raportet do të n...

10 këshilla si t’i shpëtoni sytë nga kompjuteri

Deri pak kohësh kompjuteri ishte i vetmi ‘armik’ i syve tanë. Tani numri është rritur duke përfshirë këtu, smartphone-t, iPad-t Mjafton të mendosh që vetëm me dy orë në ditë para monitorit mund të sh...

Së shpejti telefona pa bateri

Nuk ka më fisha, karikues baterie dhe celulari që duhet t’i kesh me vete vazhdimisht, ka nevojë vetëm për energjinë e ambientit. Ky është vizioni për telefonin e parë që do të funksionojë pa bateri. ...

Studim: Smartphone, rrezik serioz për shikimin

Smartphone-t po dëmtojnë shikimin e njerëzve duke shkaktuar rritje të madhësisë së syrit, më shumë sesa është e nevojshme, thotë një oftamolog. Sot ka më shumë njerëz që nuk shohin dot larg se një de...