‘Integrimi Europian i të rinjve’

Në emisionin ‘Spektrum Jetësor’ folëm për ‘Integrimin Europian’ dhe përfshirjen e të rinjve në këtë proces. Ku ndryshojnë të rinjtë shqiptar nga ata europianë, çfarë do të tho...

Të moshuarit tani i gjeni në Facebook…

Nga kërkimet e fundit duket sikur facebook e ka humbur interesin mes të rinjve. Një kërkim i ri thotë se adoleshentët dhe të rinjtë po preferojnë më shumë Snapchat-in, ndërkohë që po rritet numri i p...

1200 të rinj për të regjistruar popullsinë

Në Shqipëri do të kryhet një regjistrim i ri i popullsisë. Ministria e Brendshme në bashkëpunim me njësitë vendore do të punësojë 1200 të rinj, të cilën do të identifikojnë adresën e çdo banori. Mini...

Mesazhe përmes artit në ekspozitën “Retro TIME”

Njëzet e nëntë artistë të rinj nga qytete të ndryshme janë bashkuar në një ekspozitë “Retro Time” në Berat. Ekspozita e hapur në Galerinë e Arteve “Edward Lear” përbëhet nga 40 vepra të llojeve të nd...

INSTAT: Në 2015 u rrit numri i të rinjve të papunë

Gjatë vitit 2015 numri i të papunëve në Shqipëri është 223.864 persona. Shifrat u bënë të ditura në publikimin e fundit të INSTAT, ku thuhet se shkalla e papunësisë për grup-moshën 15-64 vjeç është 1...