Doktorët: Lërini fëmijët të ecin zbathur

Prindërit shpesh u veshin fëmijëve këpucë sapo ata mësojnë të ecin, madje edhe para se ta bëjnë këtë. Në fakt këpucët bllokojnë receptorët në këmbë përgjegjës për zhvillimin e rrugëve dhe lidhjeve të...

Sektori agro-ushqimor, rikthim tek produktet vendase

Sektori agro-ushqimor në Shqipëri po i drejtohet gjithnjë e më shumë prodhimeve të traditës vendase. Konsumatorët vendas dhe të huaj po i drejtohen gjithnjë e më shumë blerjes së produkteve vendase. ...

Teknologjia nuk rresht, krijohen dritaret smart

Teknologjia nuk rresht së u zhvilluari ditë pas dite. Sëfundmi vijnë dritaret teknologjike, për të cilat nuk ka nevojë për të blerë perde apo për të pasur grila. Vetë dritaret janë programuar për të ...

Kumbaro: Përmeti, një thesar natyror ende i pazbuluar

Bënja është shpallur vetëm para pak kohësh Qendër e Mbrojtur Historike me vendim të Këshillit të Ministrave, e po njëlloj Këshilli Kombëtar i Restaurimit  ka vendosur edhe për Përmetin, i njohur ndry...