Tortat 3D, ëmbëlsirat që duken sikur janë prej xhami

Risitë teknologjike dhe përdorimi i tyre në kuzhinë kanë sjellë këto torta kaq të veçanta që për një moment nuk duket se janë të vërteta.

image-73Një nga risitë më interesante të viteve të fundit është stampimi tre-dimensional shtypjen.image-75Kjo është një teknologji e krijuar në fushën e kompjuterit, për të stampuar edhe në përmasa shumë të vogla qarqet për kompjuterë, por ajo mori kaq shumë zhvillim sa nisi të përdorej edhe për ushqimet.image-66Një nga gjërat më pak të njohura, është stampimi në 3D i ushqimeve.image-67Një kuzhinier ka krijuar ëmbëlsira të vogla në 3D dhe më pas i ka mbuluar ato me xhelatinë transparente për të krijuar efektin e një torte prej “xhami”.image-72Duhet thënë se efekti është i magjishëm.image-71image-70

Pin It