Zgjedhjet në Universitetin e Tiranës, votohet për drejtuesit e rinj

dibra-koni

Pedagogë dhe studentë iu janë drejtuar kutive të votimit këtë të mërkurë për të zgjedhur drejtuesit e rinj të univesriteteve. Në universittein e Tiranës votimi ka nisur pa vonesë në orën 8 të paradites, ndërsa nuk është shënuar asnjë incidentë. Në disa prej faklulteteve ka pasur rradhe të gjata ndërsa në disa të tjera fluks normal votuesish. Rreth orës 10 në Fakultetin e Gjuhëve të huaja ka votur edhe kandidatja për rektore Klodeta  Dibra e cila iu ka bërë thirje kolegëve dhe studentve për pjesëmarrje ndërsa theskoi se nuik do të jap dorheqjet nëse humbet garën.

Edhe pse zgjedhje, këtë të mërkurë është zhvilluar normalisht procesi i mësimit. Në Universitetion e Tiranës zhvillohet gara për rektorë ku kaniodatë janë Profesore Klodeta Dibdra dhe propfesor Mynyr Koni, në garë janë edhe 13 kandidatë për dekanë falkultetesh, ndërkohë studentë dhe pedagogë votojnë për përfjegjësit e departamenbteve dhe antarët e seantit. Zgjedhjet për herë të parë janë monitioruar edhe nga vëzhguesit e ambasadës amerikane, ndërsa në fakultete ka patur prani edhe të forcazve të policisë për mvbarvjrtjen e procesit të zgjedhjeve.

 

 

Pin It