8 karakteristika shëndetësore që vetem 5% e njerëzve i kanë

Të gjithë jemi ndryshe, por disa njerëz me të vërtetë kanë disa tipare ndryshe që vetëm 5% e njerëzve në botë i kanë.

Kocka delikate

Ka disa njerëz që sa herë lëvizin apo ngrenë pesha të rënda ndjejnë dhimbje. Nuk është sëmundje por thjesht është një lloj mutacioni që i bën kockat më të dobëta.

Gjak i ‘artë’

Nuk është se këto njerëz kanë gjak ngjyrë të artë por kështu quhet, ka një veçori të veçantë: nuk përmban antigjenë. Ky tipar u zbulua në vitin 1961 dhe aktualisht ne njohim rreth 40 njerëz me gjak Rh-null, 9 prej tyre janë dhurues tepër të vlefshëm sepse gjaku i tyre është i përshtatshëm për çdo marrës.

Ligamenti në kyçin e dorës

Ky muskul është “trashëgimi” e paraardhësve tanë që përdorën për të ngjitur pemët. Për të kontrolluar nëse e keni vendoseni dorën në një sipërfaqe të sheshtë. Prekni gishtin e madh me gishtin e vogël dhe shikoni. Nëse shihni një ligament në dorë, ju jeni pronar i një muskuli të quajtur palmar. Mos u shqetësoni nëse nuk e keni, është e padobishme në jetën moderne.

Kimerizëm gjenetik

Mitet e lashta greke e përshkruan atë si një krijesë me kokën dhe qafën e një luani, trungun e një dhie dhe bishtin e një gjarpri. Kimerizmi i njeriut është një grup shtesë i ADN-së. Ndonjëherë ajo shfaqet në formën e lëkurës “mozaik” ose heterochromia, por më shpesh ajo mbetet pa u vënë re. Kimerizmi nuk është i rrezikshëm, por mund të shkaktojë probleme familjare.

Dy shtresa qërpikësh

Është një çrregullim i rrallë gjenetik i quajtur Distichiasis.

Një vrimë të vogël pranë veshit

Njihet ndryshe si një stul kongjenitale e lindur, e formuar gjatë zhvillimit të fetusit që ndodh në rreth 5% të njerëzve në botë. Kjo “vrimë” shpesh trashëgohet gjenetikisht dhe mund të jetë e pranishme në një ose dy veshë. Ajo mund të hiqet me kirurgji, por në vetvete nuk është e rrezikshme.

Pak nevojë për të fjetur gjumë

Këto njerëz mund të ruajnë energji sa dyshi i njerëzve të tjerë. Njerëzit që e kishin këtë fakt ishin Margaret Thatcher, Salvador Dali, Winston Churchill dhe Nikola Tesla. Është një mutacion i vogël që shkakton nevojën për më pak gjumë.

Njerëzit që hanë sa të duan dhe nuk shëndoshen

Është një grup fare i vogël njerëzish në botë që kanë fati të hanë çfarë të duan dhe të mos shqetësohen për kolesterolin. Rreziku për sëmundje të zemrës është e reduktuar në 90%. Arsyeja është prania e gjenit PCSK9.

Pin It