Ndryshimet që përjeton trupi në 30 ditë agjërim

Gjatë 30 ditëve të Ramazanit trupit të njeriut i ndodhin disa ndryshime. Ja se çfare i ndodh trupit gjatë këtyre ditëve. Ndryshimi në Fazën 1 (Dita 1, Dita 2) Në ditën e parë të agjërimit, niveli i s...

Keni lodhje në verë, si ta shmangni?

Ndryshimet në temperaturë dhe dehidratimi janë faktorët kryesorë se përse ndjeheni të lodhur gjatë stinës së verës. Luhatjet e temperaturës, e veçanërisht ato të papriturat dhe ndryshimet ekstreme si...

Photoshop, transformime të mrekullueshme

Photoshop mund të bëjë gjithçka të mundur pasi ai ka aftësinë për të transformuar çdo foto dhe për ta përshtatuar ashtu siç e duam ne. Këto janë disa nga fotot të cilat na vërtetojnë fuqinë e Photosh...

Google Earth vjen me risi të reja

Google Earth po përmirësohet. I njohur për pamjet satelitore, topografinë dhe ndërtesat 3D, prej të martës ofron informacione shtesë dhe eksperienca më interaktive. Kjo risi, e quajtur “Knowledge Car...

Statusi i naftëtarit, ulet mosha e pensionit me 5 vjet

Naftëtarët do të përfitojnë ulje të moshës së pensionit me 5 vjet. Kështu përcaktohet në projektligjin e ri për statusin e naftëtarit, nga i cili do të përfitojnë 5 mijë naftëtarë, ku 2 mijë prej tyr...