Vendi ku takohet fillimi dhe fundi!

“Një person pyeti një njeri të urtë : Si të dal nga rrethi vicioz i përditshmërisë së zbrazët ku nuk kam as dashuri dhe as lumturi? Njeriu i urtë i tha: Mund të dalësh vetëm në vendin ku takohet fill...

Kemi nevojë vetëm për njerëz të ndershëm!

Nuk kemi nevojë për gjëra të mëdha, as për njerëz të mëdhenj: kemi nevojë vetëm për njerëz të ndershëm. Dhuna nuk është forcë, por dobësi; dhe s’mund të krijojë asgjë tjetër përveçse shkatërrim. Drej...

Të menduarit, është prej punëve të zemrës…

Të menduarit (medituarit) është një prej adhurimeve të cilin e kanë braktisur shumë prej nesh. E nëse ne do ta dinim çfarë të mirash e dobish ka ai, asnjë nuk do ta braktiste atë … Prej dobive të shu...

“Ishte njeriu më i butë e më i ëmbël”…

Muhamedi a.s. ishte shumë i dashur, kujdesej tepër për shokët e tij, kur mungonte ndonjë prej tyre pyeste për të. Gruaja e tij, Aisheja, na tregon për të: “Kur ishte në shtëpi, ishte njeriu më i butë...

Mendjemprehtësia e gjyshit…

Me të u takuam në bahçen e xhamisë ku kishim shkuar së bashku me shokët e grupit. Po bëhej gati të merrte abdest për të falur namazin e xhumasë. Na e ktheu përshëndetjen me një buzëqeshje të ëmbël. M...

Fatura e syve

Një të moshuari iu veshën sytë dhe për disa ditë e humbi shikimin. Pasi u vizitua tek doktori ai i propozoi një operacion të lehtë dhe ashtu ndodhi. Pas operacionit sigurisht i erdhi shikimi dhe dokt...

Katër stinët e pemës, jetës…

Një burrë kishte katër fëmijë. Ai dëshironte që fëmijët e tij të mos i gjykonin gjërat me nxitim, prandaj i ftoi ata të bënin një udhëtim për të parë një pemë në një vend të largët. Secili prej tyre ...

Milingona e zgjuar

Një ditë Profeti Sulejman e pyet milingonën për sasinë e ushqimit që ajo konsumonte brenda vitit. – “Unë gjatë një viti ha një kokërr gruri.”,  i thotë milingona. Për të vërtetuar se përgjigja që i d...