Kuzhina është një nga pjesët më të rëndësishme të shtëpisë. Eshtë e vështirë që ta sjellësh në një formë të rregullt gjithmonë, megjithatë ka disa mënyra sesi ta mbani pastër dhe ushqimet të jenë rezistente ndaj kohës.
Pastrimi i një tigani të djegur:
Soda e bukës mund t’ju ndihmojë për të pastruar tiganin e djegur. Vetëm spërkasni pak sodë buke në me 4-5 lugë çaji kripë. E mbushni me ujë tiganin dhe lereni të qëndrojë gjatë natës. Lajeni atë një ditë më pas.
Hedhja e kripës me lehtësi në ushqim:
Vendosni disa kokrra orizi në kripë. Ato thithin lagështinë dhe mundësojnë kalimin e kripës me lehtësi nga kriporja në ushqim.
Kthimi i mjaltit të ngrirë në ngjyrën e saj natyrore:
Vendosni kavanozin e mjaltit në ujë të ngrohtë dhe lëreni të qëndrojë derisa të kthehet në ngjyrën e tij natyrore.
Parandalimi i tharjes së djathit:
Lyeni djathin me vaj ose gjalpë për të parandaluar tharjen e tij dhe të çarat e thella. Gjalpi duhet të hyjë thellë në të çarat e djathit.