Miyakejima, ishulli ku gaz-maskat nuk hiqen asnjëherë

Miyakejima është pjesë e ishujve vullkanik Izu,i cili përherë është i rrezikuar nga tërmetet dhe erupsionet vullkanike.

Vetëm gjatë shekullit të kaluar, këtu kishin ndodhur gjashtë erupsione, ndërsa më i keqi në periudhën 26 qershor – 21 korrik të vitit 2000, kur kjo zonë ishte goditur nga 17.500 tërmete.

Këtu ka lindur një lloj i ri i turizmit, qëndrimi në ishullin ku të gjithë bartin gaz-maska. Tashmë gaz-maskat për një përdorim shiten në të gjitha portet që çojnë drejt këtij vendi turistik, i cili vizitohet vetëm nga turistët guximtarë.

 

miyakejima-007

miyakejima-001-658x370

miyakejima-002

miyakejima-003

miyakejima-005

miyakejima-006

Pin It