Pozicionet që duhen shmangur për një gjumë të rehatshëm

 

Gjumi, ashtu si të ushqyerit mirë, është  prej aktiviteteve më të rëndësishme  për një jetë të shëndetshme. Mjafton të shikojmë gjendjen e organizmit tonë kur  nuk bëjmë orët e mjaftueshme të gjumit. Përveç kësaj edhe mënyra se si flini ndikon në shëndetin tuaj. Më poshtë do t’ju njohim me mënyrat se si duhet të flini dhe çfarë pozicionesh duhet të shmangni për një gjumë të rehatshëm.

Fjetja në shpinë

Ky është pozicioni i ashtuquajtur neutral, i cili stimulon shpinën dhe qafën. Nga ana tjetër zvogëlon refluksin e acidit duke mbajtur kokën lart mbi stomakun tuaj. Kjo madje minimizon rrudhat. Gjëja negative për këtë pozicion është gërhitja. Pra, për të minimizuar gërhitjen ju duhet t’i gjeni vetes tuaj jastëk të përsosur: Sigurohuni që ai është i fryrë, kështu, koka dhe qafa juaj do të mbështeten pa ngritur kokën lart.

Fjetja në krahë

Ky pozicion mund të sjellë një efekt negativ në fytyrë dhe gji tek femrat. Për këtë pozicion është shumë e rëndësishme që të keni një jastëk në krahë, të mbushur, kështu do të mbushë hapësirën bosh mbi shpatullën tuaj. Në këtë mënyrë, koka juaj do të mbetet në një pozicion natyral. Ky pozicion ka një efekt të mirë për ata që kanë probleme me gërhitjen. Gjithashtu ky pozicion ofron disa efekte të tjera të dobishme si: zvogëlon zbaticën e acidit duke mbajtur kokën lart mbi stomak dhe është i dobishëm gjatë shtatzënisë.

Fjetja me stomak

Ky pozicion ndikon direkt në pozicionin e shtyllës neutrale, e cila në këtë rast është shumë e vështirë për tu mbajtur. Ajo gjithashtu ushtron presion mbi nyjet dhe muskujt që mund të irritojnë nervat dhe të çojnë në dhimbje, mpirje dhe ndjesi shpimi. Fjetja në stomak mund të shkaktojë edhe dhimbje koke, prandaj mos e aplikoni këtë pozicion.

 

Pin It