Si të dalloni një domate të rritur me hormone?

 

Ekspertët thonë se duhet të hamë fruta dhe perime të papërpunuara, por realiteti i tregjeve është i  mbushur me produkte të rritura me hormone (OMGJ- organizma të modifikuar gjenetikisht) .

Fatkeqësisht shumica e njerëzve e kanë të vështirë si të identifikojnë një domate apo një produkt tjetër OMGJ.

Ky shqetësim vjen në një moment kur shumë studiues po paralajmërojnë efektet negative që OMGJ-të kanë në shëndetin tonë.

Frutat dhe perimet që janë rritur në kushte të zakonshme emërtohen nga një kod 4 shifror ndërsa produktet OMGJ kanë një kod 5 shifror  që fillon me numrin 8.

Pin It