Polonia, projekton aeroportin gjigant ndërkontinental

Polonia ka hedhur një hap të rëndësishëm në projektin e saj për të ndërtuar një aeroport gjigant që pritet të zëvendësojë, deri në vitin 2027, atë të Varshavës dhe t’i shërbejë gjithë Europës Qendror...

Gjashtë shtetet në botë që nuk kanë aeroport

Ekziston një numër i vogël shtetesh në të cilat shkohet, por jo me avion, pasi aty nuk ka aeroport. Se si shkohet do ta zbuloni në artikullin e mëposhtëm. 1. Vatikani, si një zonë me 109 hektarë , e ...

Bletët, ndihmuese në cilësinë e ajrit

Bletët janë aktorët kryesorë që mundësojnë ekzistencën e bimëve  duke ndihmuar kështu në lulëzimin e 30 % të kulturave tona dhe 90 % të bimësisë së egër. Këto fakte në vetevete janë impresionuese, po...

Një park gjigant në aeroportin e Singaporit

Aeroporti Changi në Singapor është ndër aeroportet që pret dhe përcjell fluksin më të madh të njerëzve për orë. Ky aeroport do të ketë pamje tjetër në 2019, duke u shndërruar edhe në një zonë turisti...

Roboti që të ndihmon nëse ke humbur në aeroport

Teknologjia e robotëve po zhvillohet çdo ditë e më tepër. Së fundmi bëhet fjalë për robotin që të ndihmon në aeroport apo qendra tregtare. “Qëllimi është që të jetë një asistent, të dallojë njerëzit ...

SHBA, shkuma e pazakontë mbulon aeroportin.. (VIDEO)

Në aeroportin e Santa Clara  në Kaliforni ka ndodhur një ngjarje e çuditshme, e pa ndodhur më parë në një zonë të tilë. Ambientet e aeroportit janë mbuluar tërësisht nga shkuma, por shumë shpejt zjar...