Dibra bllokohet nga dëbore, trashësia 70 cm

Në dibër dëbora ka arritur deri në 70 centimetër. Mësohet se disa zona janë bllokuar dhe nuk mund të qarkullohet. Sipas Report Tv, janë bllokuar zonat si Trebisht, Lurë, Kalaja e Dodës, Ostreni dhe S...

Mali i Shoshit, piktura e vërtetë e turizmit dimëror

“Shqipëria është plot me male, male ka edhe Tirana. Edhe në Dajt bie bore, por asnjë mal në Shqipëri, nuk është më atraktiv dhe më i përshtatshëm për zhvillimin e turizmit dimëror sesa Mali i S...

‘I ftohti siberian’ ngrin ç’ti dalë përpara..

Kur flasim për vende të ftohta, i pari që vjen në mendje është Siberia. Pothuajse çdo gjë në Siberi mbulohet nga akulli e dëbora. Madje varkat dhe anijet janë ankoruar në bregun e lumit Yenisei, në z...

Kali i të ftohtit siberian plot bereqet

Në zonat e thella të Siberisë, njerëzit Jakut arrijnë të jetojnë falë kuajve të tyre që i rezistojnë të ftohtit të madh. Rraca e rrallë, që njihet thjesht me emrin kali jakut, mban me mish njerëzit, ...

Dëborë bie diku larg…në Kinë!

Fshati Xuexiang në Kinë njihet si fshati i dëborës. Ai është i vendosur në një lartësi prej 1500 metra dhe ka një periudhë dëbore që zgjat 7 muaj dhe mesatarja e dëborës arrin 2 metra. Fshati është i...