Janar-Mars, emigrantët sollen 10% më pak para

Emigrantët në Itali, Greqi e vende të tjera u kanë dërguar të afërmëve të tyre në Shqipëri 128 milionë euro në tre muajt e parë të vitit 2016. Kjo shumë është 10% më e ulët se në njëjtën periudhë të ...

Merkel mbështet emigrantet

Edhe pse ndaj saj janë drejtuar një valë kritikash për mbështetjen ndaj refugjatëve Anglea Merkel duket se nuk do të heq dotë nga qëndrimi i saj. Ajo ka thënë për gazetërt se nuk i mirëpret deklarata...

Nis riatdhesimi i emigrantëve në Turqi

Ka nisur sot në mëngjes riatdhesimi në Turqi i emigrantëve të parë të mbërritur në javët e fundit në ishujt Lesbo në Greqi. Siç ishte parashikuar nga marrëveshjet e arritura mes Ankarasë dhe Bashkimi...

Frika ndaj emigrantëve, Shqipëria blindon kufijtë

Frika ndaj një trafiku të mundshëm të emigrantëve sirianë ka bërë që qeveria shqiptare nga ora në orë të rrisë masat për monitorimin e kufirit shqiptarë. Në pikat doganore në kufi me shtetin fqinj Gr...