Çfarë nuk dini për Suedinë?

Shpesh kemi dëgjuar rreth të mirave socio-ekonomike nga shtetet nordike ku edhe Suedia pothuajse në shumicën e rasteve përmendet si një shtet që sjell mundësi të ndryshme për të gjithë banorët që jet...

6 fakte shumë interesate rreth syve

Çdo sy përmban 107 milion qeliza, të gjitha janë të ndjeshme ndaj dritës. Nëse keni sy të kaltër, ju keni të njejtin paraardhës me të gjithë njerëzit me sy të kaltër në botë. Muskuli që ndihmon në mb...

Disa fakte interesante mbi ngjyrat

  Përse lapustilët janë më së shumti të verdhë? E verdha është ngjyra më e popullarizuar, sepse është më e qarta. Ndërkohë, kur pjesë të një teksti theksohet me këtë ngjyrë dhe fotokopjohen, vijëzimi...

Pesë fakte interesante mbi ariun polar

Më poshtë do t’ju njohim me disa fakte interesante mbi ariun polar 1.Arinjtë polarë nuk bëjnë gjumë letargjik Një nga karakteristikat që e dallon ariun e bardhë nga arinjtë e tjerë është se ato nuk b...

Fakte rreth botës së peshqve

Zbulimi në vitin 2011 në Timorin Lindor i shkopave të peshkimit të lashtë të bërë prej kockave tregon që njerëzit kanë peshkuar për të paktën 40.000 vjet. Peshku më i madh në botë është gjiganti pesh...

Njohim elefantët përmes 6 fakteve interesante

Elefantët i njohim si kafshë të mëdha, inteligjente, por në të njëjtën kohë ato kanë dhe cilësi të tjera. Më poshtë do të gjeni 6 fakte interesante për elefantët. 1.Elefantët i njohin miqtë e vjetër ...

Si të ndalojmë së menduari negativisht ?

    Shpeshherë na rrethojnë mendimet negative, të cilat jo pak na mundojnë. Si mund të ndaloni së menduari për një situatë të caktuar? Studimet tregojnë se një mendje që  vazhdimisht përpunon informa...