Prindërit në Indi nuk i dënojnë fëmijët, ja pse

Prindërit indian mendojnë se bërtitja nuk do të ndihmojë në edukim. Edhe fëmijët më mistrec shmangin dënimin këtu dhe ka një arsye të madhe për një qasje të tillë. Bright Side ju tregon sesi të bëhen...

Katër bimët që mbajnë larg mushkonjat gjatë verës

Qëndrimi ulur në kopsht ose ballkon gjatë ditëve të nxehta të verës të jep një kënaqësi të veçantë. Megjithatë, nuk jemi plotësisht rehat pasi vera është e mbushur me mushkonja, të cilat nuk na bezdi...

7 gjërat që nuk duhet t’ia ndaloni fëmijëve tuaj

Psikologët thonë se t’i vendosni limite fëmijës tuaj e bëjnë atë më të qetë dhe të sigurtë. Sidoqoftë, disa limite mund të kenë efektin e kundërt dhe t’i bëjnë fëmijët tuaj të ndihen të pasigurtë dhe...

Miqtë, të rëndësishëm gati sa familja

Lidhjet e forta familjare dhe të miqësisë janë parë gjithmonë si burim lumturie, por sipas një studimi të ri, miqtë mund të jenë  të rëndësishëm sa vetë familja. Studiues të Universitetit Shtetëror t...