Procesi i Vettingut, hapat dhe kriteret

Procesi i rivlerësimit të 800 gjyqtarëve dhe prokurorëve, i njohur si Vetting-u, do të kryhet bazuar tek tre kritere: vlerësimi i pasurisë, kontrolli i figurës dhe vlerësimi i aftësive profesionale. ...

Fundviti, shpërblimi ndahet deri në 28 dhjetor

Pensionistët do të marrin shpërblimin e fundvitit prej 6 mijë lekësh, duke filluar nga data 22 dhjetor. Këtë shpërblim do e marrin rreth 643 mijë pensionistë të kategorive të ndryshme, nga ata qe kan...

INSTAT: Gjysma e buxhetit familjar shkon për ushqime

Familjet e pasura shqiptare përbëjnë 10% të totalit dhe shpenzojnëe dy herë më shumë se pjesa tjetër. Ndërsa 90% e familjeve në Shqipëri shpenzojnë mesatarisht 63 mijë lekë në muaj, pjesa më e madhe ...

Varfëria, Totozani: “Duhet shpallur minimumi jetik”

Në Ditën Ndërkombëtare për Zhdukjen e Varfërisë, Avokati i Popullit tha se shpallja e minimumit jetik është mënyra për t’iu kthyer dinjitetin të varfërve. Igli Totozani tha se ekspertë të ekonomisë p...

Si një familje edhe pse qindra kilometra larg

Kur qindra e mijëra refugjatë filluan të arrijnë në Berlin vitin e kaluar, Manuela dhe Joerg Buisset, braktisën planet e tyre për të dhënë me qira bodrumin e sapo rinovuar. E ofruan për refugjatët në...