FMN: Investimet e huaja në fokus të politikave

“Rimëkëmbja globale po merr një shtysë të re, çmimet e mallrave po ngrihen dhe rreziqet e deflacionit po ulen. Ndërkohë që parashikimet po përmirësohen, rritja ekonomike mbetet modeste dhe subjekt i ...

FMN: Shqipëria me politika të gabuara fiskale

Fondi Monetar Ndërkombëtar ka përgatitur një raport në të cilin vlerëson se qeveria shqiptare nuk ka arritur të përmirësojë të ardhurat buxhetore, pavarësisht rritjes së taksave në 2014. Në raport th...

Guvernatori Sejko në mbledhjen vjetore të FMN e BB

Guvernatori i Bankës së Shqipërisë, Gent Sejko, mori pjesë në Mbledhjet Vjetore të FMN-sw dhe të Grupit të Bankës Botërore (BB), të cilat u zhvilluan në Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Në këto mbled...