Rritja ekonomike në 2017 pritet të jetë 3.8 %

Rritja ekonomike për vitin 2017 planifikohet të jetë 3.8 %. Ministri i Financave, Arben Ahmetaj, gjatë një konference për shtyp në fund të muajit dhjetor tha se parashikohet që Shqipëria të bëhet ven...

Bien kursimet bankare, shkak rënia e të ardhurave

Depozitat e kursimeve në muajin maj ishin më të ulëtat për here të parë pas disa vitesh. Të dhënat e Bankës së Shqipërisë tregojnë se depozitat u tkurrën me mbi 12 miliardë lekë, ndërsa shqiptarët po...

Ullinjtë si mbrojtës nga sëmundjet e ndryshme

Ullinjtë janë një ndër ushqimet që gjenden më lehtë në vendin tonë, janë të shumtë dhe me çmim të arsyeshëm. Por a kemi menduar ndonjëherë për të mirat që ullinjtë sjellin për shëndetin tonë? Ullinjt...

Inflacion i ulët për rajonin e Ballkanit

  Vendet e rajonit po përballen me çmime të ulëta dhe rrezikun e deflacionit. Shumica e rajonit po përjeton inflacion në nivele të ulëta dhe disa kanë rënie të konsumit në shifra negative. Të dh...

INSTAT: Shqipëria me shifra negative të konsumit

Konsumi privat në Shqipëri gjatë 2015 ka kaluar në shifra negative për herë të parë që nga viti 2001. Të dhënat tregojnë se konsumi privat gjatë vitit që lamë pas ra në total me 0.2%, duke e bërë Shq...